Europska patentna akademija, koja djeluje u okviru Europskog patentnog ureda (European Patent Office – EPO), temeljem suradnje EPO–a i Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske organizirala je poseban studijski posjet Europskom patentnom uredu za suce iz Hrvatske, München, 8. do 10. srpnja 2013. godine.

Studijski posjet organiziran je kako bi se sudionicima omogućilo bolje razumijevanje europskog patentnog sustava, postupaka i uvjeta za priznanje patenta, ulogu žalbenih vijeća pri EPO–u, a predstavljena je i praksa EPO–a u ovom području.

U studijskom posjetu Europskom patentnom uredu sudjelovali su: Ana Berlengi Fellner, Ljiljana Karlovčan–Đurović, Senka Orlić–Zaninović i Lidija Vukičević, sutkinje Visokog upravnog suda Republike Hrvatske te Božidar Horvat, predsjednik Upravnog suda u Osijeku, Lidija Prica, sutkinja Upravnog suda u Zagrebu, Hrvoje Miladin, sudac Upravnog suda u Zagrebu, Leandra Mojtić, sutkinja Upravnog suda u Splitu i Antun Žagar, sudac Upravnog suda u Rijeci.