Radni sastanak predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske s predsjednicima visokih sudova u Republici Hrvatskoj i predsjednicima županijskih sudova i stručni sastanak sudaca i sudskih savjetnika – Nacionalni park Plitvička Jezera – 26. i 27. travnja 2007.

U Nacionalnom parku Plitvička Jezera, u hotelu Jezero, 26. i 27. travnja 2007. održan je radni sastanak predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske s  predsjednicima visokih sudova u Republici Hrvatskoj, predsjednicima svih županijskih sudova u Republici Hrvatskoj i predsjednicima općinskih sudova u Zagrebu i Splitu.

Na sastanku je analiziran rad sudova za razdoblje 2006. i prvi kvartal 2007.

Radnom sastanku prisustvovale su ministrica pravosuđa gđa. Ana Lovrin i tajnica Ministarstva pravosuđa gđa. Snježana Bagić.

Predsjednik Upravnog suda Republike Hrvatske mr. sc. Ivica Kujundžić, podnio je izvješće o radu Suda i planu rješavanja sudskih predmeta, utvrđenoj dinamici i projekciji stanja za buduće razdoblje.

Istodobno je održan i stručni sastanak sudaca i sudskih savjetnika Vrhovnog suda Republike Hrvatske, visokih sudova u Republici Hrvatskoj i županijskih sudova, sa ciljem ujednačavanja prakse sudova u predmetima zaštite prava na suđenje u razumnom roku.

Stručni sastanak vodili su suci Vrhovnog suda Republike Hrvatske Katarina Buljan i Željko Glušić.

Dr. sc. Jasna Omejec, zamjenica predsjednika Ustavnog suda Republike Hrvatske i Teodor Antić, tajnik Ustavnog suda Republike Hrvatske upoznali su prisutne s postupcima zaštite prava na suđenje u razumnom roku pred Ustavnim sudom Republike Hrvatske.

Štefica Stažnik, pomoćnica ministrice pravosuđa i zastupnica Vlade Republike Hrvatske za zastupanje pred Europskim sudom za ljudska prava izložila je dosadašnja iskustva u postupcima zaštite prava na suđenje u razumnom roku pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu.

Upravni sud Republike Hrvatske predstavljala je sutkinja Ana Berlengi Fellner.