● Vusrh.hr koristi kolačiće u svom poslovanju kako bi svojim korisnicima mogli ponuditi bolju uslugu internetske stranice.
● Podaci koje portal Vusrh.hr skupi uz pomoću kolačića ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može odrediti točan identitet pojedinca.
● Kolačići su mali kod ili zapis koje su pohranjene na stranicama koje posjećujete ili se nalaze u memoriji krajnjeg uređaja korisnika(računalo, smartphone, tablet).
● Kolačići su nastali kako bi učinili korisnikove interakcije s internetskim stranicama sigurnije i brže.
● Kolačići djeluju tako što šalju podatke sadržaja na originalnu stranicu s koje su potekli.
● Na portalu Vusrh.hr korisnici mogu ukloniti ili blokirati kolačiće kroz internetski preglednik ili uz pomoću software dizajniranog za blokiranje kolačića.
● U slučaju blokiranja kolačića od strane korisnika može doći do problema pri korištenju nekih dijelova stranice.
● Portal Vusrh.hr koristi nekoliko vrsta kolačića na svom portalu, ovisno o funkciji i svrsi za koje se kolačići koriste.
● Strogo potrebni kolačići su neophodni za funkcioniranje web stranice i ne mogu biti isključeni od strane portala Vusrh.hr, mogu biti blokirani od strane korisnika no u tom slučaju određeni dijelovi portala možda neće raditi.
● Kolačići za ispravan rad portala su kolačići putem kojih portal Vusrh.hr broji posjete korisnika i izvore prometa na stranici kako bi poboljšao pružanje usluga putem internetske stranice. Kolačići ovog tipa su anonimni a ukazuju na dijelove web mjesta koji su popularni i koji su manje popularni. U slučaju blokiranja kolačića ovog tipa, portal Vusrh.hr neće imati uvida da ste posjetii internetsku stranicu.
● Funkcionalni kolačići koje koristi portal Vusrh.hr omogućavaju pružanje dodatnih funkcija i prilagodbe (kod čavrljanja uživo ili postavke videozapisa).
● Kolačići za definiranje ciljane publike su kolačići koji su postavljeni na portalu Vusrh.hr od strane oglašivačkih partnera. Isti se koriste za definiciju interesa korisnika kako bi se na drugim internetskim stranicama pojavljivali relevantni oglasi za korisnika.
● Kolačići društvenih mreža su postavljeni od strane različitih društvenih mreža dodanih na portalu Vusrh.hr kako bi korisnici sadržaj mogli lakše podijeliti putem društvenih mreža. Ovi kolačići utječu na iskustvo korisnika i na drugim internetskim stranicama.
● Portal Vusrh.hr zadržava pravo upotrebe drugih vrsta kolačića naknadno. U tom slučaju portal Vusrh.hr će pravovremeno obavijestiti korisnike putem obnavljanja uvjeta za korištenje i politike o kolačićima.