Ako želite urediti svoj životni prostor na moderan način, savjetujemo da dodatno ukrasite zidove. Zidovi su zaslužni za cjelokupni dojam prostorije. U slučaju da se radi o manjoj prostoriji, uređenim zidovima možete i vizualno otvoriti prostor.

U nastavku teksta pročitajte kako dodatno ukrasiti zidove i koje tehnike pritom koristiti.

Poligon za životinje

Dijelite li svoj životni prostor sa mačkom, odnosno sa čupavim članom obitelji?

Onda imamo super ideju za vas koja neće samo ukrasiti zidove.

Napravite poligon za vježbanje. Vaša maca će biti i više nego zadovoljna, pogotovo ako napravite poligon od nekoliko različitih elemenata. Zid možete urediti manjim i većim policama po kojima će četveronožni malac skakati i trčati, a možete dodati i kućicu na zidu kao konačnu destinaciju.

Ovakav pothvat možete ostvariti materijalom kojeg imate kod kuće. Čak i ako namjeravate kupiti police i već gotov krevetac, neće vas puno koštati.

Samo pazite da je sigurno za malenog ljubimca i da ima dovoljno prostora za periode kad je energija na vrhuncu.

Naljepnice za zidove

nalepkeZidovi su se nekad koristili za vješanje lovačkih trofeja, suvenira poput starinskih tanjurića ili goblena. Danas gledamo primijeniti malo moderniji pristup.

Jedno od najboljih rješenja i najjednostavnijih pritom su naljepnice za zidove.

Funkcioniraju na istom principu kao i tapete za zidove, samo ih je još lakše samostalno implementirati.

Imajte na umu da skidanje naljepnica ne šteti zidove – ako ste pratili upute za vrijeme lijepljenja. Prije ljepljenja naljepnica potrebno je očistiti zid i imati potpuno suhu podlogu.

Naljepnice dolaze u svim oblicima i veličinama a najviše se koriste na zidovima u dječjoj sobi. Ako se ne možete odlučiti između foto-tapeta ili naljepnica, ipak sugeriramo naljepnice jer se lakše uklanjaju.

Foto tapete za zidove

Foto tapete su praktične, jednostavne za postavljanje a možete ih personalizirati točno po svom ukusu.

Recimo da volite more, ići na plažu i sunčanje možete jedan zid urediti tapetom s motivom iz prirode. U ovom slučaju morskim. Možete također kombinirati dio zida s foto tapetama a dio prazan radi još većeg efekta. U ovom slučaju ne morate koristiti simetriju i logiku – umjetnost je izražavanje trenutka.

Napravite si ugođaj koji vam neće brzo dosaditi u kući.

Foto tapete su napravljene od kvalitetnih materijala i mogu se u potpunosti personalizirati.

Ogledalo

ogledaloOgledalo u prostoriji ima zadatak dodatno je povećati. Iako nam se možda čini luckasto jer nećemo povjerovati da postoji još jedna soba samo zbog zrcala u prostoriji, stvar je podsvjesna. Zrcalo ili ogledalo vizualno otvara prostor a može se instalirati apsolutno svugdje u kući.

Floralni aranžmani

Radilo se o suhom ili umjetnom cvijeću, na zidove možete postavljati i lijepiti cvjetne aranžmane. Ovaj dio također nalaže da dati mašti oduška i uredite zid po svojim guštima.

Popravite mane na svom zidu jednostavnim tehnikama

Recimo da je rupa u boji na dijelu zida, znate od onog puta kad ste se igrali sa psom pa je loptica malo jače udarila u zid. E, sad, možete cijeli zid farbati ili iskoristiti nepoželjnu mrlju na sljedeći način.

Postavite prazni okvir koji će pretvoriti mrlju u umjetničko djelo. Ovu tehniku možete koristiti i ako vam se nešto prolilo po zidu i ne da se tako lako oprati.

Iz vašeg zida vire cijevi? Odlično – uklopite ih u novi zid dodatnim ukrašavanjem. Danas je sve popularniji takozvani ‘industrijski stil’ pri kojem se koriste duboka tamna zelena boja i dosta smeđe.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)