best SUV 2023

Obiteljska putovanja mogu biti sjajna prilika za stvaranje novih uspomena i zabavu s voljenim osobama. No, odabir pravog automobila može biti težak zadatak, posebno ako tražite udobnost, sigurnost i praktičnost.

Što ukratko mnogima znači kupovinu SUV-a. No, koji SUV odabrati?

Danas svaki proizvođač automobila ima barem jedan SUV u svojoj ponudi. Čak i Jaguar i Alfa Romeo.

Zbog toga smo odlučili napraviti popis Top 5 najboljih SUV-ova za obiteljska putovanja u 2023. godini. U nastavku su detaljno opisani kako biste lakše donijeli odluku koja će zadovoljiti sve vaše potrebe i onih koji će s vama putovati.

NISSAN TRAIL

Inače poznati i kao najveći SUV u Europi, Nissan Trail je najnoviji SUV iz ove tvornice kojeg pokreću trocilindrični motori. Postoje i hibridne verzije ovog automobila koje se zovu e-Power.

Iz sjedišta tvornice Nissan nam kažu da je njihov hibridni sustav poseban jer motor pokreće samo generator a kotače električni motori.

Nezahtjevan automobil za upravljanje sa 7 sjedala i prostranim prtljažnikom jamči komfor i sigurnost na dužim putovanjima. Sprijeda malo podsjeća na poznati model Nissan Qashqai izgledom a stražnja vrata se otvaraju pod kutom od 90 stupnjeva.

Učinkovit na otvorenoj cesti i odličan suputnik na gradskim prometnicama, Nissan Trail je definitivno najbolji SUV za duge vožnje u 2023. godini.

HYUNDAI SANTA FE

hundayi Santa FeSUV koji se besprijekorno uklapa u obiteljski život zbog svoje veličine i jednostavnosti upravljanja. Za jedan obiteljski SUV, Santa Fe najbolje operira pri sporoj vožnji sa nevjerojatno glatkim savladavanjem zavoja.

Krasi ga ogroman prtljažnik od 571 litara sa postavljenim sjedalima i 1649 litara kad su ista spuštena. Unutrašnjost automobila odaje luksuz i komfor s obiljem prostora.

Verzije dostupne na tržištu su tradicionalni dizel, puni hibrid i plug in hybrid.

Kvalitetan, uređen visokokvalitetnim materijalima i standardnom opremom, Santa Fe je SUV koji će vas dovesti na destinaciju na najbezbolniji način.

BMW X3

Svestran, prostrani zadovoljavajući po performansama, BMW X3 je odličan izbor za duga obiteljska putovanja.

Specifično za BMW, kao i ovaj model konkretno, na tržištu je dostupno jako puno verzija različitih karakteristika.

BMW iX3 je potpuno električna verzija, BMW X3 xdrive je plug-in verzija i na skroz drugom kraju ljestvice nalazi se prava zvijer BMW X3 M s 503 KS.

LAND ROVER DISCOVERY SPORT

Još jedan SUV sa 7 sjedala koji jamči udobnost i sigurnu vožnju, ali koji je cjenovno manje dostupan.

Iako predstavlja osnovni model, Discovery Sport krase iste vrline na koje smo navikli kod ovog brenda. Komfor, udobnost, sigurnost i prepoznatljivi šarm.

Od svih dostupnih modela, najviše nam se svidjela P300 plug in hibrid verzija koja omogućuje glatki prijelaz iz vožnje na benzin na električnu. Ono što nam se nije svidjelo je ne impresivan EV domet od 55 km i činjenica da najpristupačniji modeli dolaze s minimalno kompromisa. Što znači da ćete za dodatne stavke izdvojiti dodatnog novca.

JAGUAR F-PACE

jaguar f-paceNa samom kraju smjestila se marka Jaguar, za koju je općenito čudno da u ponudi ima SUV.

Verzija F-Pace koja ide na benzin s motorom od 6 cilindara je privlačnog izgleda ali po našem mišljenju dosta nepraktičan jer dosta troši.

Ako idete na duža putovanja savjetujemo verziju F-Pace D300, s dizelskim motorom i za kojeg smatramo da je najbolja verzija.

Za ljubitelje brže vožnje Jaguar nudi F-Pace SVR, s V8 motorom koji je po nama briljantno napravljen i izvrstan primjer na tržištu.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)