najbolji mini quad ATV za dijete

Popularnost mini quad atv-a samo raste. No, prije nego se odlučite koji model uzeti za vaše dijete, važno je znati da se ovdje ne radi o igrački.

Mini Quad ATV je vozilo namijenjeno djeci i dječjoj zabavi. Osim što će najmlađima pomoći kod osnova vožnje i orijentacije u prostoru, dokazano je da posjedovanje ovako napredne igračke uči djecu i odgovornosti, kako za sebe tako i za druge.

Uz to, korištenje quad atv-a djecu automatski vuče van kuće i daleko od malih ekrana, koji su svakidašnjica današnjeg razvoja djeteta.

Nije bezopasna igračka, ali isto tako je puno sigurniji izbor od dvokotača kao što su bicikla i romobil. Dječja verzija quad atv-a je nešto sigurnije opremljena od modela namijenjenima odraslima ali to ne umanjuje važnost korištenja zaštitne opreme.

Zaštitna oprema za vožnju na mini quad atv vozilu uključuje: rukavice, kacigu, zaštitnu masku za lice, jaknu, hlače, posebnu obuću i zaštitne naočale.

Savjetujemo da od prvog korištenja naučite svoje mališane da ne koriste mini quad atv bez zaštite ni pod kojom izlikom. To će ih dodatno pripremiti za sigurnosne mjere za vrijeme svake vožnje.

Uz to, stručnjaci vjeruju da korištenje mini quad atv vozila od malih nogu uči one najmlađe odgovornosti u prometu i zaštiti pri vožnji za sva vremena.

Vrste mini quad atv terenaca za djecu

najbolji mini quad ATV za dijeteBirati možete između električnog i motornog. Osim što će električni biti tiši za vrijeme korištenja, lakše ih je i održavati.

Kad kažemo motorni quad mislimo na mini quad atv koji ima motor sa unutrašnjim sagorijevanjem. Održavanje ove vrste quada je podjednako zahtjevno kao i održavanje motora običnog vozila.

Motorne quadove razlikujemo po zapremini motora. Za djecu stariju od 6 godina preporuča se motorni quad sa zapreminom motora manjom od 70 kubika. Djeca starija od 12 godina mogu koristiti motor sa zapreminom od 70-90 kubika a sve više od 90 kubika se preporuča tinejdžerima i starijima od 16 godina.

Električni mini quad atv vozila nemaju toliko različitih vrsta. U ovom slučaju se radi o bateriji jačine 12 volti, znatno su lakši i ne mogu podnijeti jednaka opterećenja kao njihova motorna braća. Samim time je jasno da će biti i jeftiniji.

Sigurnost na prvom mjestu

najbolji mini quad ATV za dijeteVeć smo napomenuli da mini quad atv terenska vozila jesu znatno pojačana u usporedbi s vozilima koja su namijenjena odraslima. To ne znači da ne treba dodatno paziti u ovom slučaju.

Vozilo je pojačano na način da je lakše s njim upravljati te ima ograničenja vezana za ubrzavanje. Dječji mini quad atv vozila dosežu brzinu od 8 km/h, te na taj način pruža sigurnu zabavu za vašeg mališana.

Osim što je potrebno uvijek imati zaštitnu opremu, nastojte se držati dalje od asfalta u početku. Ukoliko dijete tek uči voziti mini quad atv, pomalo ali sigurno probajte s njim vožnju na grbavom terenu i skretanje u kontroliranim uvjetima.

S obzirom da se radi o terencu, barem dječjoj verziji terenskog vozila, vozilo je unaprijed opremljeno za zahtjevniji teren, što će dodatno pojačati motoričke sposobnosti djece i osjećaj za primjerenu i kontroliranu brzinu.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)