Općepoznato je da pojedine žene teško postižu vrhunac pri vođenju ljubavi sa svojim partnerom. Najčešće nailazimo na objašnjenje da je to ‘sve u glavi’ te da žene same sebi stvaraju kočnice kad dođe do seksualnog užitka.

Neke barijere mogu biti emotivne, fiziološke, psihičke, energetske i čak mišićno-koštane. Nekad je u pitanju tehnika a nekad pritisak koji žena osjeća da mora postići orgazam.

Razloga za odsutan orgazam je puno, no ono što ipak možemo odmah sad poduzeti je pogledati malo jelovnik i prehrambene navike jer postoje namirnice koje, unatoč svim drugim faktorima, mogu spriječiti orgazam. Isto tako, izbjegavanje istih namirnica može uvelike povećati šansu za isti.

Barijera vlastite podsvijesti

Istina je da barijeru pri postizanju orgazma ili vrhunca mogu činiti razna ograničenja koje si same žene postavljaju, to-do liste koje čekaju, opterećenost životnom situacijom ili nekim problemom koji je okupirao um i nije moguće pustiti da sve ide svojim tokom. Stručnjaci koji su posvetili svoj rad baš ovom problemu ističu da pojedine žene zbog pritiska društva i vlastitog partnera podsvjesno misle kako ne zaslužuju doseći vrhunac u krevetu.

Ono najvažnije jest da svaka žena može jednako lako postići orgazam kao i svaki muškarac. Problemi u podsvijesti se mogu riješiti meditacijom ili razgovor sa stručnjakom. Orgazam je važna stavka u životu i dugoročni nedostatak istog nam može više naškoditi nego donijeti dobra.

Namirnice koje je najbolje zaobići

Ako ste imalo kao ja, onda ne volite da vam se govori što jesti a pogotovo što ‘ne jesti’. No, ukoliko budete slijedili upute koje ću vam navesti i primijetite pritom kako stvarno donose rezultate onda će vam ovo biti najdraža restrikcija, ako takvo što uopće postoji.

1. Kava

Najčešći izbor umjesto doručka ujutro. Iako kava ne spada službeno u kategoriju ‘hrane’, jako puno ljudi je upravo tako tretiraju. Kava služi za nadopunu energije. Međutim, dok kod pojedinih žena umjerena količina kave stimulira libido, najčešće uzrokuje anksioznost i nervozu. Zbog toga je nekim ženama teško opustiti se kad je u pitanju vođenje ljubavi i zbog osjećaja napetosti teško postižu vrhunac.

kava

2. Pržena hrana

Masnoće su jako važne za zdravi libido, no tip masnoće koji redovito unosimo je jednako važan. Pržena hrana sadrži masnoću koja može začepiti vene i arterije, tako da cirkulacija neće biti na željenoj razini. Nedostatak protoka krvi ima negativan utjecaj na orgazam. Masnoće koje se preporučuju, ne samo kod postizanja orgazma nego i za opće zdravlje u omega 3 masne kiseline koje će redovitim unosom uljepšati i kako se osjećate.

3. Tofu i mlijeko od soje

Soja i njene prerađevine imaju pozitivan utjecaj na ženske hormone, no u prekomjernoj količini mogu imati loš utjecaj na orgazam.

tofu

4. Sir i mliječni proizvodi

Naravno mislimo na mliječne proizvode s visokom razinom masnoće. Te iste masnoće mogu povisiti razinu kolesterola u krvi i usporiti cijeli organizam, tako da se preporuča umjerena konzumacija.

5. Rafinirani šećeri

Šećer može uzrokovati ravnotežu između dopamina i serotonina. Povišena razina serotonina sprječava oslobađanje dopamina i može uzrokovati nedostatak vrhunca pri seksualnim aktivnostima.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)