numerirani popis novogodišnjih odluka

Nova godina je savršen trenutak za donošenje velikih životnih odluka. Najvažnija odluka koju možete donijeti jest ona vezana uz vaše zdravlje. Osim bavljenja fizičkim aktivnostima i zdravijeg načina prehrane, ono o čemu biste mogli razmisliti jest i odustajanje od klasičnih cigareta. Ako ste spremni na taj korak, u nastavku smo vam pripremili nekoliko razlika između običnih i električnih cigareta koje će vam možda pomoći da se odlučite na taj veliki korak.

Bez štetnih kemijskih spojeva

Kao prvo, iako električna cigareta izgleda isto ili slično kao i obična cigareta, ona ne sadrži štetne sastojke poput katrana, ugljičnog monoksida i stotine drugih kemijskih spojeva. Ona u pravilu sadrži samo nikotin, propilen glikol ili biljni glicerol te određenu aromu koja dolazi u obliku e-tekućine.

Niste ograničeni na mjesta gdje je dozvoljeno pušenje

Budući da ne sadrži toliko štetnih kemijskih spojeva poput obične, električnu je cigaretu dozvoljeno pušiti na mjestima gdje je obična cigareta zabranjena. Zahvaljujući ovome, više nećete trebati stajati ispod nadstrešnice tijekom pljuska, već ćete ju moći koristiti i u društvu.

Mogu imitirati dim

Ako vam se sviđa kada dim izlazi iz cigarete i ne želite se od toga oprostiti, tada se možete odlučiti za model koji na vrhu ima LED žaruljice, a imitiraju gorenje prave cigarete. Uz to, para koja izlazi će vas zasigurno podsjećati na dim, tako da ćete imati osjećaj kao da koristite pravu cigaretu, a ne onu električnu.

Možete baciti pepeljaru (i upaljač)

Pepeljare su nerijetko izvor neugodnih mirisa, a njihovo čišćenje i pravilno održavanje je komplicirano. Uz električne cigarete možete zaboraviti na pepeljare i ukloniti ih iz svojih životnih prostora jer vam jednostavno više neće biti potrebne!

Isto se odnosi i na upaljače. Budući da za aktiviranje električnih cigareta nije potreban upaljač, možete ga spremiti na sigurno mjesto i koristiti samo za paljenje svjećica na rođendanskoj torti.

Ne trebate brinuti o opušcima

Koliko ste se puta našli u situaciji kada niste znali kuda s opuškom nakon što ste popušili cigaretu? A da ne spominjemo neodgovorne pušače koji ih bacaju iza sebe, ne mareći za okoliš i opasnost koju odbačeni opušak može izazvati. Električne cigarete vrlo lako rješavaju taj problem – jednostavno nema opuška o kojem trebate voditi brigu!

Zaboravite na duhanski zadah i žute prste

Jedna od ružnih i vidljivih nuspojava običnih cigareta su žuti prsti koji vas prate cijelo vrijeme dok pušite cigarete. Uz to, i je duhanski zadah teško prikriti. Električne cigarete riješit će vas i tih neugodnosti.

proslavu nove godine s prijateljima

Uživajte u svojim omiljenim mirisima

Danas su tekućine za e-cigarete dostupne u toliko širokom spektru različitih mirisa, da ćete vrlo jednostavno pronaći onu koja će vam savršeno odgovarati. Ako se ne možete odvojiti od mirisa duhana, tada odaberite tekućinu s mirisom duhana, a ako ste spremni odlučiti se za nešto egzotičnije, tada, vjerovali ili ne, možete uživati čak i u mirisu torte od jagoda (između ostalog)!

Uštedjet ćete

Dobro je poznato da cijene klasičnih cigareta stalno rastu i da njihov trošak oduzima značajan dio kućnog budžeta. Korištenjem e-cigareta taj ćete trošak dugoročno značajno smanjiti. Iako je u prvu ruku trošak osnovnog paketa nešto veći, izračuni pokazuju da godišnje možete uštedjeti i više od 70% u odnosu na klasične cigarete, naravno, ovisno o tome koliko ste ih bili pušili i koliko ćete koristiti e-cigarete. No, neovisno o tome koliki je točno postotak uštede, možete biti sigurni da će se razlika u vašem kućnom budžetu primijetiti vrlo brzo!

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)