dekorativni kamen

Htjeli biste renovirati svoj životni prostor ali odmah se sjetite koliko taj proces nosi posla i obaveza. Da ne spominjemo čišćenje i samu činjenicu koliko je teško naći radnike u današnje vrijeme.

No, unatoč svim zaprekama, htjeli biste promijeniti izgled prostora u kojem provodite najviše vremena.

Ako ste jedan od onih koji voli sve raditi svojim rukama, onda imamo rješenje za vas.

Dekorativni kamen, još poznatiji kao bunja, će unijeti dašak promjene u svaki prostor.

Dodatna pogodnost je što ne postoje 2 iste kamene ploče, što znači da je jedinstveni izgled prostora zajamčen.

Druga pogodnost je činjenica da je dekorativni kamen porozan, što znači da propušta toplinu vrlo brzo u svaki prostor. Karakteristika koja pomaže zadržati zvuk u prostoriji bez odjekivanja.

Pogodan materijal za radove izvana i iznutra

dekorativni kamen

Apsolutno svaki interijer i eksterijer se može dodatno urediti bunjom na poseban način. Radi se o prirodnom materijalu koji dolazi u različitim bojama, oblicima i veličinama. Osim toga, postoji nekoliko različitih vrsta bunje, ovisno o učinku koji želite postići.

Upotreba dekorativnog kamena će u svakom prostoru pružiti prirodan izgled. Samim time, automatski je ugodnije boraviti u prostoru koji odiše prirodom.

Zid ili neki drugi dio unutarnjeg prostora ne mora biti obložen u cijelosti kamenim pločama. Vaš je izbor. Možete dekorativnim kamenom obložiti samo dio, koristeći kamen druge boje od ostatka zida. Sve je dopušteno, samo pazite kako ih montirate na zid. Nekih pravila se treba držati.

Savjeti za bolju primjenu

Prvo i osnovno, poželjno je da vam je kvaliteta materijala važna. U tom pogledu savjetujemo tvrtku Pietra (https://www.pietraproject.hr/), koja se specijalizirala baš u kategoriji dekorativni kamen ili bunja. U njihovoj ponudi možete naći dosta različitih oblika bunje i savjete stručnjaka za što lakše kućne radove.

Ovisno o vrsti radova, birajte različite oblike, boje i način primjene.

Treba imati na umu nekoliko detalja koji će svakako olakšati radove. Radi se o detaljima koji će dugoročno pomoći da bunja ne mijenja oblik boju, te da se radovi završe s optimalnim rezultatom.

Većina tvrtki, tako i Pietra, nakon kupovine materijala nudi stručnu pomoć kod postavljanja kamenih obloga (https://www.pietraproject.hr/hr/dekorativni-kamen/bunja-split-face-2). Detalje koje ćemo donijeti u nastavku se tiču pojedinaca koji žele sami obaviti renovaciju svog prostora.

dekorativni kamen

  1. Dobro izmjerite prostor koji namjeravate renovirati, kako bise točno znali koliko vam je potrebno kamenih ploča s kutnim, a koliko s rubnim elementima.
  2. Prije samog postavljanja na zid, možete okvirno postaviti ploče na pod i vidjeti odgovaraju li zamišljene dimenzije.
  3. Površina na koju mislite lijepiti bunju treba biti suha i čista u potpunosti. Valjalo bi ju dodatno impregnirati kako bi se ploče bolje zalijepile.
  4. Temperatura zraka za vrijeme radova ne smije prelaziti 30 ℃. Idealna temperatura je između 5 i 30 stupnjeva. Ako prelazi temperatura granicu, malo nanesite vode na ploče da se ne bi prebrzo osušile i pucale poslije.
  5. Potrebno je nanijeti ljepilo na ploču i na zid.
  6. Obavezno koristite gumeni čekić za naknadno namještanje kako bi ploče mogle u cijelosti prionuti na podlogu.
  7. Rubni dijelovi oko prozora ili vrata bi trebali biti dodatno zaštićeni i dobro izolirani kako voda ne bi ulazila u prostor.
  8. Ako želite obložiti prostor oko kamina dekorativnim kamenom, ploče moraju biti postavljene barem pola metra od plamena.
0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)