kalorije

Pitate se kako se može izgubiti 1000 kalorija u jedan dan? Da li je to uopće moguće?

E pa moguće je, itekako, no ne jednostavno kao što bismo htjeli. Kako bismo uspjeli sagorjeti i do 1000 kalorija dnevno, nekima će biti potrebno kombinirati nekoliko vrsti vježbi i raznih aktivnosti. Postoji li način da se uz trening 1000 kalorija potroši?

Svakako. Trening od nekoliko kombinacija vježbi, po mogućnosti da trenirate duže od sat vremena i intenzivnim tempom će pomoći kako potrošiti 1000 kalorija dnevno. No brzi tempo života to nekad ne dopušta, a ponekad i ostale obaveze.

Znate li koje vježbe i svakodnevne aktivnosti pomažu trošiti kalorije? Jeste li znali da je shopping, jedan od najdražih svakodnevnih aktivnosti ljepšeg spola zapravo odličan kardiovaskularni trening koji će pomoći sagorjeti veliki broj kalorija, naravno ovisno o dužini shoppingiranja i o samoj osobi.

Neće sve osobe trošiti isti broj kalorija radeći iste aktivnosti u istom vremenskom periodu. Logika nalaže da će veće osobe potrošiti više kalorija preskačući uže nego osobe sitnijeg građe u istom periodu.

Zato valja znati koje aktivnosti će pomoći potrošiti 1000 kalorija dnevno u kombinaciji, odnosno koliko kalorija možete potrošiti radeći iste aktivnosti.

Sat vremena trening 1000 kalorija manje

sat vremenatrening

Intenzivni trening, naročito u društvu s osobnim trenerom, koji će sigurno inzistirati na povećanje otpora za vrijeme treninga, može pomoći topiti kalorije. Trening od 90 minuta već donosi vidljive rezultate nakon samo nekoliko puta.

No, što je s aktivnostima koje možemo obavljati, ne osjećajući obavezu da se dodatno pripremamo za trening. Jedna od takvih aktivnosti je vrtlarenje. Naime, obrađivanje vrta, nešto u čemu većina uživa, pogotovo kao njeguje svojih ruku djelo, može pomoći potrošiti i više od 420 kalorija u sat vremena. Onda kako potrošiti 1000 kalorija dnevno?

Tko god se bavi vrtlarenjem, zna da to nije aktivnost koju možete odrediti na samo sat vremena, to je vrsta zabave putem koje činimo dobro i automatski se bolje osjećamo.

No kalorije koje možemo potrošiti svakodnevnim aktivnostima i one koje trošimo uz ciljani trening nisu iste, odnosno rezultati neće biti isti.

Naime, ciljani trening radi na određenoj skupini mišića, te već nakon kratkog vremena ustrajnosti, možemo vidjeti rezultate zbog kojih većina samo želi trenirati i dalje.

 

Aktivnosti koje daju odgovor kako potrošiti 1000 kalorija dnevno

Hodanje – brzo hodanje, ili hodanje bržim tempom pomaže potrošiti oko 350 kalorija u jedan sat. Kombiniranje ove aktivnosti s nekim drugima bi pomogo potrošiti 1000 kalorija dnevno.

Preskakanje užeta – je jako dobro za kondiciju, pravilan rad srca, pomoći će izbaciti tekućinu koja se zadržava u organizmu i potrošiti i do 700 kalorija u jedan sat.

bicikliranje

Bicikliranje će pomoći potrošiti i do 500 kalorija u jedan sat, a planinarenje jednako kao i hodanje oko 350-400 kalorija.

Jedna od aktivnosti za koju biste rekli da pomaže potrošiti i više kalorija je igranje s djecom, iako stručnjaci procjenjuju da ova aktivnost pomaže sagorjeti oko 360 kalorija u sat vremena.

U slučaju da se ne bavite sportom intenzivno, i niste sigurni želite li početi, s obzirom na svakodnevne obveze, savjetujemo da kombinirate nekoliko aktivnosti u danu kako biste uspješno potrošili 1000 kalorija.

Hodanje će vas razbuditi, pomoći kod kalorija i pritom osigurati ugodnu masažu unutarnjih organa, rezultirajući boljom probavom.

Zajedno s pospremanjem kuće, čuvanjem djece i vrtlarenjem, u kratkom roku ćete doći i to vlastite vrste treninga s kojim ćete trošiti i više od 1000 kalorija dnevno.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)