kesice ispod očiju

Primijetili ste nepoželjne krugove ispod očiju. Kesice koje nastaju ispod očiju, zajedno s tamnim krugovima, koje znamo još i kao podočnjake, mogu biti naznaka neke promjene u tijelu, koju bi valjalo provjeriti s doktorom a mogu upućivati i na neka ozbiljnija zdravstvena stanja.

Prije nego se bacimo na primjere koji govore kako ukloniti kesice ispod očiju, važno je napomenuti da one mogu nastati i s vremenom kao prirodni oblik starenja.

Postoji nekoliko različitih vrsta kesica ispod očiju, a najgora verzija izgledom je ona u kombinaciji s podočnjacima. Dobra vijest je da je kombinacija kesica s podočnjacima najčešće samo indikator da vam je potrebno više sna, dok na primjer pojavu crnih podočnjaka ispod očiju smatramo razlogom za kontrolu kod doktora.

Navesti ćemo sve vrste kesica ispod očiju te kako ih tretirati. Ukoliko se radi o prirodnom starenju kože, isti problem možete ublažiti kremama za lice, odnosno kremama za kožu ispod očiju. U slučaju trudnoće savjetujemo da izbjegavate kreme za kožu ispod očiju s dodatkom retinola.

Vrste kesica ispod očiju i kako ih tretirati

kesice ispod očiju

Poznajemo nekoliko različitih vrsta kesica ispod očiju. Shodno tome postoji nekoliko vrsta načina kako ukloniti kesice ispod očiju prirodnim putem.

Bijele kesice – su ujedno i najmanje opasne. Najčešće nam govore da se radi o prirodnom starenju kože, prilikom čega koža gubi na elastičnosti. Možda ih se ne može uvijek u potpunosti ukloniti, ali je zato puno lakše kamuflirati bijele kesice ispod očiju šminkom, od onih tamnijih.

Plave kesice – najčešće su indikator manjka sna ili naprezanja očiju. Također mogu ukazivati na dehidraciju organizma. U svakom slučaju krvne žile ispod kože očiju su više istaknute što nam govori da je vašim očima potrebno malo odmora. Možda ste naprezali vid ispred kompjutera ili televizora, moguće je također da niste unijeli dovoljnu količinu vode u organizam. Poštujte svoje tijelo, pogotovo kad vam ukazuje da mu je potrebno odmora.

Crne kesice – su indikator da biste trebali posjetiti doktora. Mogu ukazivati na kroničnu anemiju ili čak probleme s bubrezima i drugim unutarnjim organima. Ako ste primijetili crne kesice ispod očiju koje ne odlaze niti nakon što ste se dobro odmorili, konzultirajte se sa stručnjakom što prije.

Kombinacija kesica s podočnjacima – kako smo već naveli je najmanje opasna kombinacija i odlazi redovito nakon dobro prospavane noći.

Kako ukloniti kesice ispod očiju?

kesice ispod očiju

Ako se želite riješiti kesica ispod očiju prirodnim putem, onda možete početi s općom slikom vašeg dana, obaveza i koliko vam vremena ostaje za odmor.

Naime, svi recepti za kako ukloniti kesice ispod očiju prirodnim putem ukazuju na to da se nešto treba promijeniti u stilu života. Bilo da se radi o promjeni u prehrani ili vremenu kad idete u krevet, na koži će se vidjeti negativan utjecaj. Tako isto i na koži ispod očiju.

Pijte više vode tokom dana – dehidracija organizma može dovesti do drugih problema. Naročito u ponašanju. Ako nam nedostaje vode a nismo toga svjesni, skloni smo zamijeniti glad i žeđ. Također će nedostajati vode našim unutarnjim organima za njihov nesmetani rad, što bi moglo rezultirati nelagodom i ishitrenim ponašanjem.

Uzimajte više hrane bogate kolagenom – borovnice, tamno lisnato povrće, jogurt, kivi, bijeli luk, jaja, mango i još mnogi drugi pripravci i sirova hrana čine hranu bogatu kolagenom. Unos ovih namirnica na uravnotežen način će pomoći održavati željenu razinu vitamina i minerala u krvi, a pomoći će i kod kesica ispod očiju. Dodatno savjetujemo da uz hranu bogatu kolagenom, dodatno konzumirate vitamin C jer pomaže da se kolagen brže apsorbira. Citrusi, agrumi i kiseli kupus su poznati izvori vitamina C.

Promjena stila života – bilo da se radi o manjku sna, odmora ili činjenice da ste pušač, svi navedeni uzroci pomažu da se pojave kesice ispod očiju. Odgovor na pitanje kako ukloniti kesice ispod očiju prirodnim putem je sličan izrazu – san za ljepotu. Ne kaže se bez razloga. Unesite više aktivnosti tijekom dana i pazite na prehranu i dovoljan unos tekućine i kesice će nestati.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)