mokey eyes make up za zelene oči

Kad pričamo o boji očiju, zelena glasi za jednu od najljepših. Dijelom zato što je prava rijetkost vidjeti samo zelenu boju kod svijetlih očiju. Najčešće to bude kombinacija svijetlo zelene i plave, ovisno o vremenskim uvjetima i odjeći koju osoba nosi. Kombinacija dviju svijetlih boja, iako neusporediva s ostalim oblicima i bojama očiju, može predstavljati pravu zapreku kad je u pitanju make up za zelene oči. Pogotovo kad spominjemo kombinaciju potrebnu za postizanje efikasnog smokey eyes za zelene oči. Zelenooke djevojke imaju svijetlu put, nerijetko i pjegice na licu, što ne dozvoljava uporabu teške šminke s dosta pigmenta.

Vjerojatno ste više puta u životu čuli izreku: ‘Manje je više’. Ista uputa vrijedi i kad je šminka u pitanju i postizanje smokey eyes efekta. U nastavku teksta Vam donosimo savjete i upute kako postići smokey eyes za zelene oči uz malo šminke i na najbrži način.

Kako istaknuti zelene oči sa što manje teške šminke?

‘Nedostaci’ na licu, sitnice koje najčešće sami primjećujemo kao što su sitne bore, pjegice ili neželjene točkice su više vidljivi na svijetloj puti nego tamnoj.

No, kako bi se izbjegla prekomjerna upotreba šminke u ovom slučaju, potrebno je prvo znati nekoliko detalja.

Prvi savjet za postizanje predivnog efekta smokey eyes za zelene oči bi bio svakako izbjegavati upotrebu crnog sjenila i olovke ili tuša za oči. S obzirom da svijetla put naglašava nježnost, smeđa boja bi u ovom slučaju dovoljno istaknula zadimljeni efekt. Poželjno je da koristite blagu podlogu za kapke, prije nego nanesete sjenilo, po mogućnosti hidratantni korektor ili primer. Podlogu nježno nanesite četvrtim prstom ili prstenjakom (to je prst koji stvara najmanje pritiska na nježnoj koži kapka). Nakon toga pričekajte dok se podloga ne osuši.

make up za zelene oči

Slijedi nanošenje sjenila, u ovom slučaju savjetujemo kombinaciju 2 ili 3 različite nijanse smeđe boje, po mogućnosti nijanse bez sjaja, odnosno mat.

  • Prvo nanesite najsvjetliju nijansu na cijeli kapak
  • Zatim s najtamnijom nijansom istaknuti kutove kapka te reljefni dio između obrve i oka
  • Na koncu koristiti širi kist za blendanje nijansi koje će dočarati smokey eyes efekt.

Ako se odlučite za smeđu varijantu, savjetujemo da koristite nježne tople boje u kombinaciji, kao zlatnu (mat) ili pastelnu krem boju. Na reljefnom dijelu kapka možete nijansirati nekoliko različitih smeđih boja, pa čak i maslinasto zelenu. No, nemojte pretjerivati. Maslinasto zelena će se lijepo uklopiti s bojom očiju u ovom slučaju, no ako pretjerate mogli biste postići nepoželjan ‘rakun efekt’.

Najbolji make up za zelene oči

Prirodni look ili još poznat kao au naturel je i dalje najpoželjniji look kad je u pitanju šminka. Bez obzira koliko šminke nanijeli na lice, konačni cilj je da lice izgleda odmorno i prirodno. Kako biste postigli željeni efekt prirodnog izgleda, možete koristiti nude nijanse, boje kože ili pijeska. Takve podloge su najbolje za prekrivanje sitnih nedostataka a nijansa neće previše odskakati od prirodne boje tena.

make up za zelene oči

Kad su u pitanju zelenooke djevojke, veliku ulogu igra i boja kose i oblik frizure. Ako imate crvenu ili narančastu kosu, savjetujemo da se kod šminkanja igrate isključivo s neutralnim, prirodnim bojama, kako biste izbjegli previše boja i šarenila na licu. Radilo se o smokey eyes tipu šminkanja ili pak onog za svaki dan, izbjegavajte tešku šminku koja će stvoriti osjećaj dodatnog tereta na koži.

Kod nanošenja maskare, da bi se postigao dramatičan look u kombinaciji sa smokey eyes, možete koristiti i umjetne trepavice, no savjetujemo da birate one umjerene dužine i gustoće kako ne bi vizualno zatvorile lice. Teške i guste trepavice će također stvoriti dodatan osjećaj tereta na kapcima, zato ih je bolje izbjegavati u ovom slučaju. Za svakodnevno šminkanje, pak savjetujemo da kombinirate maskare tamno smeđe boje. Na taj način trepavice će se savršeno uklopiti u cjelokupan prirodni look.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)