šipke za utege

Rekviziti za vježbanje pomažu unijeti raznovrsnost u već uhodanoj rutini. Za sve one koji su u potrazi za novim vježbama i rekvizitima svakako preporučamo šipke za utege i elastične trake za vježbanje.

Dva navedena rekvizita se mogu koristiti u treninzima za snagu, veću mišićnu masu i održavanje vitalnosti tijela. Za vježbače avanturističkog duha, koji su skloni napraviti nekoliko serija gdje god se nalazili, elastične trake za vježbanje su više nego praktične.

Stanu u svaku torbu, što znači da ih možete uvijek imati uza sebe. Također se smatraju za cjenovno najdostupniji rekvizit za vježbanje.

 

Elastične trake umjesto bučica

Bučice su također rekvizit koji stane u svaku torbu, no kad ih uspoređujemo s elastičnim trakama, može se reći da ne pružaju jednako puno izbora. Pogotovo kad govorimo o kombinaciji vježbi pomoću elastične trake i mini band trake.

elastične trake za vježbanje

Navedena kombinacija rekvizita može pomoći u kompletnoj preobrazbi rutine vježbanja. Zajedno ih možete kombinirati i dizajnirati poseban i jedinstven trening za cijelo tijelo.

Vježbanje pomoću elastične trake omogućuje veći opseg rada mišića i puno veći pokret tijekom određenih vježbi.

Osim za pružanje otpora, trake mogu olakšati izvođenje nekih drugih vježbi.

Sve vrste elastičnih traka za vježbanje i mini band traki možete pronaći u najbolje opremljenom fitness web shopu Fitnesshop. Odlične cijene i uvjeti dostave a možete očekivati rekvizite od najboljih materijala koji jamče korištenje dugi niz godina.

 

Šipke za utege na jednom mjestu

Šipke za utege još poznajemo pod nazivom olimpijske šipke. Sve šipke za utege kojima su valjci za utege debljine 50 mm i one koje su kompatibilne sa svim olimpijskim pločama koje imaju rupu od 51 mm, zovemo olimpijskim šipkama.

One su različite za žene, muškarce i mlade dizače.

Muška olimpijska šipka je teška 20 kg, duga 220 cm i ima promjer hvatišta od 28 mm.

Ženska olimpijska šipka je teška 15 kg, promjer hvatišta joj je 25 mm, dok je dužina cca 201 cm.

Olimpijska šipka za mlade dizače ili početnike ima 10 kg, promjer hvatišta do 26 mm te različitu dužinu ovisno o tome radi li se o ženskoj ili pak muškoj šipki za utege.

 

Olimpijske ili powerlifting šipke za utege

Powerlifting šipke su predviđene za čučnjeve, bench press ili dizanje utega s velikim težinama. Krute su i nemaju elastične energije što ih čini beskorisnima za olimpijska dizanja.

šipke za utege

Osim powerlifting šipki, također razlikujemo olimpijske i one dvostruko označene.

Olimpijska šipka je namijenjena u principu za dva eksplozivna dizanja – trzaj i izbačaj. Manjeg su promjera i znatno fleksibilnije od powerlifting šipki i imaju znatno više elastične energije.

Šipke za utege s dvostrukim oznakama su svakim danom sve više popularne. To su hibridne šipke namijenjene općoj upotrebi. Zbog svojih jedinstvenih svojstava mogu se koristiti i za olimpijska i sporija dizanja (powerlift).

Također se smatra najboljim izborom kod vježbe crossfit.

 

Također je važno znati

Kod odabira šipke za utege, važno je obratiti pažnju na snagu čelika od kojeg je napravljena. Što je čelik jači, to znači da može podnijeti više tereta bez da izgubi svoj osnovni oblik.

Ukoliko ste i Vi odlučili dodatno opremiti kućnu teretanu rekvizitima koji mogu samo pomoći, sve šipke za utege možete pronaći u najbolje opremljenom fitness web shopu Fitnesshop. Osim što su cjenovno najprihvatljiviji, oduševit će Vas veliki izbor materijala i primjene rekvizita.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)