fizička aktivnost

Pred nama je još jedna zima. Poznato vrijeme za tople napitke, težu hranu i smanjene fizičke aktivnosti. Mnogi sami sebi obećaju početkom svake sljedeće zime da to ovaj put neće biti tako, no ubrzo sva osobna obećanja budu zaboravljena i vratimo se u poznatu kolotečinu, zbog koje ćemo opet kukati u proljeće.

Postoje razni načini na koje možemo održati svoja obećanja i ostati fizički aktivni bez da napuštamo udobnost svog doma. Mnogi ljudi su se baš početkom svih zabrana kretanja, koje je nastupilo pojavim virusa COVID 19 2019. odlučili na vježbanje kod kuće. Treneri raznih sportova i aktivnosti su nam omogućili redovitu tjelovježbu i za vrijeme lockdown-a, no kako to obično biva, kad imamo previše opcija, ne znamo što bismo pa je opet lakše odbaciti tu mogućnost u samom početku. Mi vam u nastavku teksta donosimo dvije vrste fizičke aktivnosti, za sve generacije, koje mirno možete obavljati u toplini svog doma i po svom vlastitom rasporedu.

Biciklizam u dnevnom boravku

Vožnja bicikla je vrlo poželjna fizička aktivnost zbog svog pozitivnog utjecaja na kardiovaskularni sustav i održavanje kondicije, odnosno fizičke spremnosti. Preporuča se svima koji redovito vježbaju kao metoda zagrijavanja. Čak i osobni treneri u teretanama rado koriste ovu metodu u personaliziranim programima za osobe koje treniraju.

sobni bicikli

Redovita vožnja bicikle će ojačati noge, izdužiti tetive te tako pomoći kod fleksibilnosti i učiniti čuda za našu ravnotežu i balans. Osim što pomaže kod fizičke spremnosti, redovita tjelovježba općenito donosi zdraviji apetit, pravilnije disanje i samim time lakši san.

Zašto onda ne biste vozili biciklu i kad su vremenski uvjeti za to nepogodni? A

ko se želite baviti profesionalnim sportom, održati zdravlje i/ili smršavjeti pritom, sobni bicikli su odličan izbor u svakom slučaju. Na tržištu možete pronaći bezbroj vrsta sobnih bicikli, s vrlo različitim karakteristikama i cijenama.

Sobni bicikli – što treba znati prije kupovine

Postoje brojne vrste sobnih bicikli a najpopularniji su:

 • klasični sobni bicikl
 • spinning bicikli
 • ležeći sobni bicikl
 • preklopni
 • sobni bicikli na zračni pogon

Prije nego odlučite koji je najbolji izbor za vas, potrebno je uzeti u obzir nekoliko važnih stavki:

 • visina i težina korisnika
 • broj ukupnih korisnika
 • opcije koje sobni bicikli moraju imati
 • koje su razlike između osnovnih oblika sobnih bicikli

Sjedalo vašeg sobnog bicikla je također vrlo važno. Zamislite samo koliko vremena namjeravate provoditi na sobnom biciklu i koliko zapravo loše sjedalo može upropastiti ovu aktivnost. Ako kupujete svoj sobni bicikl preko interneta, nažalost nećete ga moći isprobati (što svakako savjetujemo ako kupujete sobni bicikl u trgovini) ali zato postoje razne navlake za sjedala, neke punjene i gelom za bolje iskustvo.

Svaki sobni bicikl bi trebao imati na ekranu sljedeće:

 • pokazivač brzine
 • prijeđena udaljenost
 • potrošnja kalorija
 • i ono najvažnije mjerač brzine.

Od dodatnih opcija možete naći sobne bicikle koji na ekranu prikazuju broj okretaja u minuti, otkucaje srca i razinu otpora.

sobni bicikli

Za sve vrste sobnih bicikli preporučujemo da posjetite najbolje opremljenu online trgovinu za sportske rekvizite: https://www.fitnesshop.hr/blog/zasto-jedni-sobni-bicikli-kostaju-200-e-drugi-500-e-a-treci-cak-1200-e. Ujedno ćete pronaći i najbolje cijene na tržištu s najpovoljnijim uvjetima dostave te korisničkom podrškom, spremnom za sva vaša pitanja i nedoumice.

Fizička aktivnost za djecu tokom cijele godine

U posljednje vrijeme trampolin za djecu je postao najpopularniji način zabave a i fizičke aktivnosti. Za djecu je postao optimalna aktivnost a poznato je da i odraslima izvuče osmijeh na lice.

To je rekvizit koji će barem na kratko pomoći da zaboravimo na svakodnevnicu i obaveze. Popularan je među svim uzrastima baš zbog njegove raznovrsnosti. Trampolin za djecu ili odrasle se može koristiti u grupi ili samostalno. Ne treba vam posebna odjeća da biste ga koristili niti drugi rekviziti kao kod većine sportova. Skakati na trampolinu možete u bilo koje vrijeme i neovisno o tome kad ste posljednji put jeli, kao kod plivanja. Predstavlja način zabave za cijelu obitelj, a kad se radi o trampolinu za djecu onda se većina roditelja može opustiti jer su sigurni za korištenje zbog svoje čvrste konstrukcije.

Trampolin za djecu – najsigurnija kupovina

Ako ste se odlučili na kupovinu trampolina za djecu imajte na umu sljedeće:

 • koje je dobi dijete kojem se kupuje trampolin
 • koliko djece mislite da bi moglo sudjelovati u skakanju na trampolinu u isto vrijeme
 • mjesto na koje ga namjeravate montirati (zatvoreni ili otvoreni prostor)

Navedeni faktori su vrlo važni baš zato što krivi odabir u ovom slučaju može u cijelosti pokvariti sliku najzabavnije fizičke aktivnosti za sve uzraste. Obratite pozornost i na sigurnost pri skakanju. Najsigurniji trampolini za djecu imaju zaštitnu mrežu koja sprječava pad na tlo s visine te jamče pouzdanost. Kad već spominjemo sigurnost, zatvoreni trampolini su više pouzdani od otvorenih trampolina. Jednako je važan način na koji je trampolin za djecu namješten. Krivo namješten, ovaj rekvizit može uzrokovati nepoželjne ozljede i općenito strah od skakanja.

Najveći izbor svih vrsta trampolina, za djecu i odrasle, možete pronaći baš na stranicama fitnesshop.hr, najbolje opremljenom web shopu za sportske rekvizite. https://www.fitnesshop.hr/trampolini je link na kojem ćete naći detaljne opise trampolina, savjete za najbolje iskustvo, vrlo povoljne cijene i poželjne uvjete dostave.

0 Odgovori

Odgovori

Želite li se pridružiti raspravi?
Slobodno pridonesite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)